Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van Cordyceps?

Cordyceps wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor de meeste mensen wanneer het wordt ingenomen in de aanbevolen doseringen. Echter, zoals met elk supplement, kunnen er bijwerkingen optreden. Hier zijn enkele mogelijke bijwerkingen van Cordyceps:

  1. Maagklachten: Sommige mensen kunnen maagklachten ervaren na het innemen van Cordyceps, zoals misselijkheid, diarree of buikpijn1.

  2. Allergische reacties: Hoewel zeldzaam, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor Cordyceps en symptomen ervaren zoals huiduitslag, jeuk, zwelling, ernstige duizeligheid of ademhalingsproblemen1.

  3. Bloedverdunning: Cordyceps kan de bloedstolling beïnvloeden, wat een probleem kan zijn voor mensen met bloedingsstoornissen of voor degenen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken2.

  4. Hormonale effecten: Cordyceps kan de hormoonspiegels beïnvloeden, wat een probleem kan zijn voor mensen met hormoongevoelige aandoeningen zoals borstkanker, baarmoederkanker, eierstokkanker, endometriose of uteriene fibromen3.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel Cordyceps over het algemeen als veilig wordt beschouwd, het niet door iedereen op dezelfde manier wordt getolereerd. Als je van plan bent om Cordyceps te gebruiken, is het raadzaam om eerst met een gezondheidsdeskundige te praten, vooral als je andere medicijnen gebruikt of een bestaande gezondheidstoestand hebt.

Bronnen:

  1. Cordyceps spp.: A Review on Its Immune-Stimulatory and Other Biological Potentials 

  2. Research Progress on Cordycepin Synthesis and Methods for Enhancement of Cordycepin Production in Cordyceps militaris

  3. Cordyceps cicadae Ameliorates Renal Hypertensive Injury and Fibrosis Through the Regulation of SIRT1-Mediated Autophagy

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *