Word je high van Chaga?

Chaga, ook bekend als Inonotus obliquus, is een soort schimmel die groeit op berkenbomen. Het vormt een donkere, dichte massa die eruitziet als een verbrand stuk hout. Technisch gezien is Chaga geen echte paddenstoel, maar een combinatie van de schimmel en delen van de berkenboom waarop het groeit.

Er zijn twee delen van Chaga die er anders uitzien, hoewel ze beide van dezelfde schimmel zijn. Het ene deel is de buitenste groei die we kunnen zien. Het andere deel is verborgen onder de boomschors en lijkt op een grote, platte, grijze massa met kleine gaatjes waaruit zaden voor de schimmel groeien. Dit is het vruchtlichaam.

Ons Chaga-extract is gemaakt van deze vruchtlichamen. Hoewel er een kleine hoeveelheid mycelium (het vegetatieve deel van de schimmel) aanwezig kan zijn in het extract, is dit alleen het gevolg van het oogsten van de vruchtlichamen. Onze extracten zijn geen vruchtlichaam-plus-mycelium-extracten.

Chaga staat niet bekend om het veroorzaken van psychoactieve effecten. Ze bevatten geen stoffen zoals psilocybine, die in sommige andere soorten paddenstoelen voorkomen en die psychoactieve effecten kunnen veroorzaken. In plaats daarvan worden Chaga-paddenstoelen voornamelijk gebruikt vanwege hun potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder het stimuleren van het immuunsysteem, het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van de algehele gezondheid.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *