Welke vitamines in moringa?

Moringa oleifera, ook wel bekend als de ‘wonderboom’, is rijk aan verschillende vitamines en andere voedingsstoffen. Hier zijn enkele van de vitamines die in Moringa oleifera worden gevonden:

  1. Vitamine A: Moringa is rijk aan vitamine A, wat essentieel is voor de gezondheid van het oog en het immuunsysteem1.

  2. Vitamine C: Moringa bevat ook vitamine C, een krachtige antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en helpt bij de opname van ijzer1.

  3. Vitamine E: Deze vitamine, die ook een antioxidant is, helpt bij het beschermen van cellen tegen schade door vrije radicalen1.

  4. Vitamine B-complex: Moringa bevat verschillende B-vitamines, waaronder thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3), pyridoxine (B6), en foliumzuur (B9). Deze vitamines zijn essentieel voor de energieproductie, het metabolisme, de gezondheid van de huid en het zenuwstelsel, en nog veel meer21.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel Moringa veel gezondheidsvoordelen heeft, het niet als vervanging voor een gevarieerd en evenwichtig dieet moet worden gebruikt. 

Bronnen:

  1. Recent Advances in Drumstick (Moringa oleifera) Leaves Bioactive Compounds: Composition, Health Benefits, Bioaccessibility, and Dietary Applications 2 3 4

  2. Moringa oleifera Leaf Extract Promotes Healing of Infected Wounds in Diabetic Rats: Evidence of Antimicrobial, Antioxidant and Proliferative Properties

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *