Welke vitamines in moringa?

Moringa oleifera, is rijk aan verschillende vitamines en andere voedingsstoffen. Hier zijn enkele van de vitamines die in Moringa oleifera worden gevonden:

  1. Vitamine A: Moringa is rijk aan vitamine A, wat essentieel is voor de gezondheid van het oog en het immuunsysteem12.

  2. Vitamine C: Moringa bevat ook vitamine C, een krachtige antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en helpt bij de opname van ijzer12.

  3. Vitamine E: Deze vitamine, die ook een antioxidant is, helpt bij het beschermen van cellen tegen schade door vrije radicalen12.

  4. Vitamine B-complex: Moringa bevat verschillende B-vitamines, waaronder thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3), pyridoxine (B6), en foliumzuur (B9). Deze vitamines zijn essentieel voor de energieproductie, het metabolisme, de gezondheid van de huid en het zenuwstelsel, en nog veel meer132.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel Moringa veel gezondheidsvoordelen heeft, het niet als vervanging voor een gevarieerd en evenwichtig dieet moet worden gebruikt. Raadpleeg altijd een gezondheidsdeskundige voordat je begint met een nieuw supplementenregime.

Bronnen:

  1. Recent Advances in Drumstick (Moringa oleifera) Leaves Bioactive Compounds: Composition, Health Benefits, Bioaccessibility, and Dietary Applications 

  2. Nutritional and Antioxidant Properties of Moringa oleifera Leaves in Functional Foods 

  3. Phytochemical Screening, GCMS Profile, and In-silico properties of Bioactive Compounds in Methanolic Leaf Extracts of Moringa oleifera

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *