Welke vitamine is goed tegen stress?

Er zijn verschillende vitamines en supplementen die kunnen helpen bij het beheersen van stress:

  1. Vitamine B-complex: B-vitamines, zoals B6, B9 (foliumzuur) en B12, spelen een belangrijke rol in de productie van neurotransmitters, die de stemming en stressrespons van het lichaam reguleren1.

  2. Vitamine C: Deze vitamine is een krachtige antioxidant die kan helpen bij het bestrijden van oxidatieve stress, wat kan bijdragen aan gevoelens van stress en angst2.

  3. Vitamine E: Vitamine E is een andere krachtige antioxidant. Een studie toonde aan dat vitamine E, in combinatie met selenium, hielp bij het verminderen van morfine-afhankelijkheid bij muizen, wat wijst op een mogelijke rol in het beheersen van stress3.

  4. Ashwagandha: Dit is geen vitamine, maar een kruid dat vaak wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Het wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen en is een van de supplementen in het vitamine gummiepakket.

Bronnen:

  1. SP389POLYSULFONE FLAT SHEET MEMBRANES PREPARED WITH VITAMINE E AND LIPOIC ACID TO REDUCE OXIDATIVE STRESS IN DIALYSIS

  2. MO602HIGH LEVELS OF ADVANCED OXIDATIVE PROTEIN PRODUCTS (AOPP) HELP TO PREDICT THE PROGRESSION OF ATHEROSCLEROSIS IN CHRONIC KIDNEY DISEASE WITH VITAMINE E TREATEMENT MIGHT STABILIZE AOPP LEVELS

  3. Effects of Sodium Selenite and Vitamin E on the Development of Morphine Dependency in Mice

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *