Welk moment van de dag ashwagandha?

Het exacte tijdstip van de dag om Ashwagandha in te nemen kan variëren afhankelijk van het beoogde gebruik en de individuele reactie op het supplement. Er is geen specifiek onderzoek dat aangeeft dat er een ‘beste’ tijd van de dag is om Ashwagandha in te nemen.

Echter, een studie die de effecten van Ashwagandha en B-vitamine supplementatie op stress en angst onderzocht, gaf de deelnemers het supplement op willekeurige momenten gedurende de dag. De resultaten toonden aan dat de gemiddelde waargenomen stress van gerapporteerde stressoren significant afnam na de interventie1. Dit suggereert dat Ashwagandha op elk moment van de dag kan worden ingenomen om de voordelen te ervaren.

Het is belangrijk om te vermelden dat de reactie op Ashwagandha kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen merken dat ze zich rustiger voelen na het innemen van Ashwagandha, wat suggereert dat het nuttig kan zijn om het ‘s avonds in te nemen. Anderen kunnen merken dat Ashwagandha hen energie geeft, wat suggereert dat het nuttig kan zijn om het ‘s ochtends in te nemen.

 

Bronnen: 

  1. Evaluation of Self-Reported Stress Reduction from Ashwagandha and B Vitamin Supplementation Using Ecological Momentary Assessment (EMA)

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *