Wat zijn de voordelen van Lion’s Mane, cordyceps en Reishi?

Lion’s Mane, Cordyceps en Reishi zijn drie soorten paddenstoelen die bekend staan om hun gezondheidsvoordelen. Hier zijn enkele van de voordelen van elk:

  1. Lion’s Mane (Hericium erinaceus): Deze paddenstoel is bekend om zijn neuroprotectieve en neurogenetische eigenschappen. Onderzoek heeft aangetoond dat Lion’s Mane kan helpen bij het verbeteren van cognitieve functies en het verminderen van symptomen van angst en depressie [1]. Een andere studie heeft aangetoond dat Lion’s Mane nuttig kan zijn bij de behandeling van symptomen van cognitieve achteruitgang [2].

  2. Cordyceps: Cordyceps is een soort paddenstoel die bekend staat om zijn energie-verhogende en prestatieverbeterende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt door atleten om uithoudingsvermogen en prestaties te verbeteren. Daarnaast heeft het ook immunomodulerende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen bij het reguleren en versterken van het immuunsysteem.

  3. Reishi (Ganoderma lucidum): Reishi wordt vaak de ‘paddenstoel van de onsterfelijkheid’ genoemd vanwege zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het is bekend dat het helpt bij het versterken van het immuunsysteem, het verminderen van stress, het verbeteren van de slaap en het bevorderen van de algehele gezondheid.

Bronnen: [1] Rodriguez, Mya & Lippi, S. L. P. (2022). Lion’s Mane (Hericium erinaceus) Exerts Anxiolytic Effects in the rTg4510 Tau Mouse Model. DOI: 10.3390/bs12070235 [2] Cortonesi, P. et al. (2023). Use of Hericium erinaceus as a potential therapeutic of mental disorders: a systematic review. DOI: 10.25118/2763-9037.2023.v13.443

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *