Wat zijn de voordelen van Chaga-paddenstoelensupplementen?

Chaga-paddenstoelensupplementen hebben een reeks voordelen die zijn onderzocht en gedocumenteerd in verschillende wetenschappelijke studies. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Antikankeractiviteit: Uit onderzoek blijkt dat Chaga-paddenstoelenextracten antikankeractiviteiten kunnen vertonen. Ze bevatten verbindingen die de groei van kankercellen kunnen remmen en de groei van tumoren kunnen verminderen. Een studie gepubliceerd in Nutrition Research and Practice toonde aan dat subfracties van Chaga-paddenstoelenextracten de groei van longcarcinoom, maagadenocarcinoom, borstadenocarcinoom en baarmoederhalsadenocarcinoomcellen in vitro significant remden. Bovendien verminderden ze het tumorvolume aanzienlijk bij muizen met geïmplanteerde sarcoom-180-cellen 1.

  2. Immuunmodulerende eigenschappen: Chaga-paddenstoelen kunnen het immuunsysteem stimuleren en helpen bij het bestrijden van ziekten. Een studie gepubliceerd in Nutrients toonde aan dat een combinatie van extracten van Phellinus linteus, Kumaizasa bamboebladeren en Chaga-paddenstoelen, genaamd MeshimaMax, de groei van tumoren significant remde in verschillende solide tumormodellen. De onderzoekers suggereerden dat MeshimaMax werkt door de aangeboren immuniteit te activeren 2.

  3. Rijk aan antioxidanten: Chaga-paddenstoelen zijn rijk aan antioxidanten, die cellen kunnen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Dit kan helpen bij het voorkomen van chronische ziekten zoals hartziekten en kanker.

  4. Potentiële voordelen voor de huid: Hoewel er meer onderzoek nodig is, suggereren sommige studies dat Chaga-paddenstoelen de gezondheid van de huid kunnen bevorderen door ontstekingen te verminderen en de huid te beschermen tegen schade door ultraviolette straling.

 

Bronnen:

  1. Anticancer activity of subfractions containing pure compounds of Chaga mushroom (Inonotus obliquus) extract in human cancer cells and in Balbc/c mice bearing Sarcoma-180 cells

  2. Extracts of Phellinus linteus, Bamboo (Sasa senanensis) Leaf and Chaga Mushroom (Inonotus obliquus) Exhibit Antitumor Activity through Activating Innate Immunity

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *