Wat zijn de symptomen van een tekort aan magnesium?

Magnesium is een essentieel macronutriënt in het menselijk lichaam en een tekort kan negatieve effecten hebben op het hele lichaam. Symptomen van een magnesiumtekort kunnen variëren, maar enkele veelvoorkomende symptomen zijn:

  1. Depressie en andere psychiatrische stoornissen: Er is een verband aangetoond tussen magnesiumtekort en de pathogenese van depressie. Het aanvullen van magnesium kan de toestand van mensen met depressie verbeteren [bron].

  2. Veranderingen in het metabolisme: Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Een tekort kan leiden tot significante veranderingen in het metabolisme en de energieproductie [bron].

  3. Pijn: Magnesiumtekort kan bijdragen aan neuro-inflammatie en is geassocieerd met pijn. Zo is er bijvoorbeeld een verband gevonden tussen magnesiumtekort en mechanische allodynie (een verhoogde gevoeligheid voor pijn) bij cystitis (blaasontsteking) geïnduceerd door cyclofosfamide [bron].

  4. Geheugenstoornissen: Magnesiumtekort is ook geassocieerd met geheugenstoornissen. In een studie werd bijvoorbeeld gevonden dat magnesiumtekort correleerde met kortetermijngeheugenstoornissen bij ratten met cyclofosfamide-geïnduceerde cystitis [bron].

Het is belangrijk om te onthouden dat deze symptomen ook kunnen worden veroorzaakt door andere gezondheidsproblemen. Als u vermoedt dat u een magnesiumtekort heeft, is het raadzaam om een zorgverlener te raadplegen.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *