Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Fadogia Agrestis?

Hoewel Fadogia Agrestis over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden, vooral bij overmatig gebruik. In een studie waarbij ratten werden behandeld met een waterig extract van Fadogia Agrestis, werd een significante toename van de serumspiegels van ureum, creatinine, totaal cholesterol, triacylglycerol en low-density lipoprotein cholesterol waargenomen1. Deze veranderingen kunnen wijzen op mogelijke nier- en levertoxiciteit bij hoge doses.

Daarnaast kan het gebruik van Fadogia Agrestis leiden tot een verhoogde seksuele drift, wat problematisch kan zijn voor sommige mensen. Het is ook belangrijk op te merken dat de effecten van Fadogia Agrestis kunnen variëren afhankelijk van de individuele gezondheidstoestand en andere factoren.

Het is altijd raadzaam om een zorgverlener te raadplegen voordat je begint met het innemen van Fadogia Agrestis of enig ander supplement, vooral als je andere medicijnen gebruikt of als je een bestaande gezondheidstoestand hebt.

Bronnen:

  1. Effects of aqueous extract of Fadogia agrestis stem in alloxan- induced diabetic rats

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *