Wat is verschil tussen magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat?

Magnesium is een essentieel mineraal dat in verschillende vormen kan worden ingenomen, waaronder als magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat. Deze verschillende vormen van magnesium hebben verschillende eigenschappen en kunnen verschillende voordelen bieden.

Magnesiumcitraat is een vorm van magnesium die is gebonden aan citroenzuur. Dit type magnesium wordt vaak gebruikt om constipatie te behandelen omdat het een osmotisch laxerend effect heeft, wat betekent dat het water in de darmen trekt om de stoelgang te bevorderen. Magnesiumcitraat wordt ook goed geabsorbeerd door het lichaam, waardoor het een goede keuze is voor mensen die hun magnesiuminname willen verhogen.

Magnesiumbisglycinaat, ook bekend als magnesiumdiglycinaat of magnesiumchelaat, is een vorm van magnesium die is gebonden aan twee moleculen van het aminozuur glycine. Deze vorm van magnesium wordt zeer goed geabsorbeerd door het lichaam en is minder waarschijnlijk dan andere vormen van magnesium om diarree te veroorzaken. Magnesiumbisglycinaat wordt vaak gebruikt om magnesiumtekorten te behandelen en kan ook nuttig zijn voor mensen met aandoeningen zoals chronische vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *