Wat is het effect van Cordyceps op het immuunsysteem?

Cordyceps, zowel Cordyceps sinensis als Cordyceps militaris, heeft een positief effect op het immuunsysteem. Het is aangetoond dat Cordyceps de immuunrespons moduleert en ontstekingen vermindert, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid en het welzijn123.

  1. Ontstekingsremmende werking: Cordyceps kan de productie van pro-inflammatoire cytokines, zoals TNF-α, IL-1β en IL-6, verminderen en de productie van het anti-inflammatoire cytokine IL-10 verhogen3. Dit kan helpen om ontstekingsreacties in het lichaam te verminderen.

  2. Immuunmodulatie: Cordyceps kan de activiteit van verschillende immuuncellen, waaronder macrofagen en T-cellen, moduleren. Dit kan helpen om de immuunrespons van het lichaam te verbeteren en de weerstand tegen infecties te verhogen2.

  3. Bescherming tegen weefselschade: Cordyceps heeft ook aangetoond dat het weefsels kan beschermen tegen schade veroorzaakt door ontstekingen of oxidatieve stress1. Dit kan helpen om de gezondheid van verschillende organen en systemen in het lichaam te behouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel Cordyceps gunstige effecten kan hebben op het immuunsysteem, het geen vervanging is voor een gezond dieet en levensstijl. 

Bronnen:

  1. Cordyceps sinensis-mediated biotransformation of notoginsenoside R1 into 25-OH-20(S/R)-R2 with elevated cardioprotective effect against DOX-induced cell injury 

  2. Healing Effect of Cordyceps Militaris Extract Complex on Collagen II-Induced Arthritis Rats 

  3. Transcriptomic analysis of the anti-inflammatory effect of Cordyceps militaris extract on acute gouty arthritis 

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *