Wat is Fadogia Agrestis ?

Fadogia Agrestis, ook bekend als Black Aphrodisiac, is een rechtopstaande struik die 1-3 voet hoog wordt1. Het is een medicinale plant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn gemelde antibacteriële en afrodiserende activiteiten1.

De plant bevat verschillende soorten chemische stoffen, waaronder ursane-type triterpenoïde glycosiden, benzofenon glycosiden en iridoïde glucosiden2. Deze stoffen zijn geïdentificeerd in de gedroogde wortels van de plant en sommige ervan hebben aangetoond een remmend effect te hebben tegen Trypanosoma brucei, een parasiet die slaapziekte veroorzaakt2.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel Fadogia Agrestis traditioneel wordt gebruikt in de geneeskunde, er meer onderzoek nodig is om de volledige reikwijdte van de voordelen van deze plant te begrijpen en om de optimale doseringen en mogelijke bijwerkingen te bepalen.

Bronnen:

  1. Pharmacognostic, elemental and acute toxicity study of Fadogia agrestis root

  2. Glycosides of ursane-type triterpenoid, benzophenone, and iridoid from Vangueria agrestis (Fadogia agrestis) and their anti-infective activities 

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *