Wat is fadogia agrestis goed voor ?

Fadogia Agrestis, ook wel bekend als Black Aphrodisiac, wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt vanwege zijn antibacteriële en afrodiserende eigenschappen1. Het wordt vaak gebruikt om het libido te verhogen, de seksuele potentie te verbeteren en het seksuele genot te vergroten1.

Daarnaast zijn er studies die suggereren dat Fadogia Agrestis ook antioxiderende en antiplasmodiale activiteiten heeft2. Dit betekent dat het kan helpen bij het bestrijden van oxidatieve stress in het lichaam en mogelijk nuttig kan zijn bij de behandeling van malaria2.

Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat Fadogia Agrestis mogelijk antidiabetische eigenschappen heeft. Een studie toonde aan dat een waterig extract van Fadogia Agrestis stengel de bloed- en leverglucosewaarden, evenals andere biomoleculen/biochemische parameters, significant kon omkeren bij alloxan-geïnduceerde diabetische ratten3.

Er zijn ook aanwijzingen dat Fadogia Agrestis anti-infectieuze activiteiten heeft, met bepaalde verbindingen die een remmend effect vertonen tegen Trypanosoma brucei, een parasiet die slaapziekte veroorzaakt4.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze studies veelbelovend zijn, er meer onderzoek nodig is om de volledige reikwijdte van de voordelen van Fadogia Agrestis te begrijpen en om de optimale doseringen en mogelijke bijwerkingen te bepalen.

Bronnen:

  1. Pharmacognostic, elemental and acute toxicity study of Fadogia agrestis root

  2. Antioxydant and Antiplasmodial Activities of Extracts from Gardenia erubescence and Fadogia agrestis 

  3. Effects of aqueous extract of Fadogia agrestis stem in alloxan- induced diabetic rats

  4. Glycosides of ursane-type triterpenoid, benzophenone, and iridoid from Vangueria agrestis (Fadogia agrestis) and their anti-infective activities

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *