Wat is beter, kurkuma of curcumine?

Zowel kurkuma als curcumine hebben hun eigen voordelen en het hangt af van de specifieke gezondheidsdoelen of -behoeften welke het meest geschikt is.

Kurkuma is de specerij die wordt verkregen uit de wortel van de Curcuma longa plant. Het bevat verschillende verbindingen, waaronder curcumine, die verantwoordelijk is voor veel van de gezondheidsvoordelen van kurkuma. Kurkuma bevat echter slechts ongeveer 3% curcumine, dus als je specifiek op zoek bent naar de voordelen van curcumine, zoals ontstekingsremmende en antioxidante effecten, kan een curcumine-supplement effectiever zijn.

Een studie getiteld “The impact of turmeric or its curcumin extract on nonalcoholic fatty liver disease: a systematic review of clinical trials” toonde aan dat curcumine-extract een veelbelovende, maar niet bewezen, behandeling is voor niet-alcoholische leververvetting, terwijl de rol van kurkuma minder duidelijk is.

Aan de andere kant, kurkuma als geheel bevat ook andere verbindingen die hun eigen gezondheidsvoordelen kunnen hebben, en sommige onderzoeken suggereren dat deze verbindingen kunnen werken in synergie met curcumine om de gezondheidsvoordelen te versterken.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *