Wat doet multivitamine met je lichaam?

Multivitaminen kunnen een breed scala aan effecten hebben op het lichaam van mannen, afhankelijk van de specifieke vitaminen en mineralen die ze bevatten. Hier zijn enkele mogelijke effecten die zijn onderzocht in wetenschappelijke studies:

  1. Testosteronniveaus: Een studie uit 2001 in de Baltimore Longitudinal Study of Aging vond dat testosteronniveaus afnemen naarmate mannen ouder worden. Deze afname kan leiden tot verminderde bot- en spiermassa, verhoogd lichaamsvet en verminderde seksuele functie. Multivitaminen die vitamine D en zink bevatten, kunnen helpen de testosteronniveaus te verhogen en deze effecten te verminderen1.

  2. Seksuele functie: Een studie uit 2016 vond dat het verhogen van de testosteronniveaus bij oudere mannen leidde tot een matige verbetering van de seksuele functie. Multivitaminen die vitamine D en zink bevatten, kunnen bijdragen aan deze verbetering2.

  3. Hartgezondheid: Een studie uit 2020 vond dat mannen met hartfalen hogere concentraties van het enzym ACE2 hadden, dat een rol speelt bij de regulatie van de bloeddruk. Multivitaminen die vitamine B-complex bevatten, kunnen helpen de bloeddruk te reguleren en de hartgezondheid te ondersteunen3.

  4. Werk-leven balans: Een studie uit 2020 vond dat de COVID-19 pandemie de werk-leven balans van zowel mannen als vrouwen heeft beïnvloed. Multivitaminen die B-vitaminen bevatten, kunnen helpen bij het beheersen van stress en het verbeteren van de mentale gezondheid, wat kan bijdragen aan een betere werk-leven balans4.

 

Bronnen:

  1. Longitudinal effects of aging on serum total and free testosterone levels in healthy men. Baltimore Longitudinal Study of Aging

  2. Effects of Testosterone Treatment in Older Men

  3. Circulating plasma concentrations of angiotensin-converting enzyme 2 in men and women with heart failure and effects of renin–angiotensin–aldosterone inhibitors

  4. Women’s and men’s work, housework and childcare, before and during COVID-19

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *