Wat doet kurkuma met je?

Biologische kurkuma extract gecombineerd met zwarte peper biedt een reeks potentiële gezondheidsvoordelen, voornamelijk te danken aan de actieve bestanddelen in beide: curcumine in kurkuma en piperine in zwarte peper.

  1. Verhoogde absorptie van curcumine: Piperine in zwarte peper kan de biologische beschikbaarheid van curcumine in kurkuma met wel 2000% verhogen. Dit betekent dat het lichaam meer curcumine kan opnemen en gebruiken, waardoor de gezondheidsvoordelen van kurkuma worden versterkt.

  2. Ontstekingsremmende eigenschappen: Zowel curcumine als piperine hebben krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Chronische ontsteking is gekoppeld aan veel ernstige ziekten, waaronder hartziekten, kanker, metabool syndroom, Alzheimer en verschillende degeneratieve aandoeningen.

  3. Antioxidante werking: Curcumine is een krachtige antioxidant die oxidatieve schade kan neutraliseren. Bovendien stimuleert curcumine de activiteit van het lichaamseigen antioxidant enzymen.

  4. Ondersteuning van de hersenfunctie: Curcumine kan de hersenfunctie ondersteunen en het risico op hersenziekten verminderen door het verhogen van de niveaus van de hersengroeifactor BDNF.

  5. Natuurlijke pijnstiller: Zowel curcumine als piperine hebben pijnstillende eigenschappen en kunnen helpen bij het beheersen van pijn, vooral die gerelateerd aan artritis en andere inflammatoire aandoeningen.

  6. Verbetering van de spijsvertering: Zowel kurkuma als zwarte peper kunnen de spijsvertering bevorderen door de productie van spijsverteringsenzymen te stimuleren.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *