Wat doet kurkuma met je hersenen?

Kurkuma, en met name het actieve bestanddeel curcumine, kan verschillende positieve effecten hebben op de hersenen.

Een studie getiteld “Curcuma longa L. Prevents the Loss of β-Tubulin in the Brain and Maintains Healthy Aging in Drosophila melanogaster” toonde aan dat kurkuma het verlies van β-tubuline in de hersenen kan voorkomen en gezond ouder worden kan bevorderen. β-tubuline is een eiwit dat een belangrijke rol speelt in de structuur en functie van de hersencellen.

Een andere studie getiteld “Turmeronols (A and B) from Curcuma longa have anti-inflammatory effects in lipopolysaccharide-stimulated BV-2 microglial cells by reducing NF-κB signaling” suggereert dat turmeronolen, verbindingen gevonden in kurkuma, ontstekingsremmende effecten hebben in microgliale cellen, die een rol spelen in de immuunrespons in de hersenen.

Een derde studie getiteld “The Functional Roles of Curcumin on Astrocytes in Neurodegenerative Diseases” suggereert dat curcumine een rol kan spelen in het beïnvloeden van astrocyten, een type hersencel dat betrokken is bij de gezondheid en functie van neuronen.

Samengevat, er is bewijs dat suggereert dat kurkuma en curcumine ontstekingsremmende effecten kunnen hebben, de gezondheid van hersencellen kunnen ondersteunen, en mogelijk een rol kunnen spelen in het bevorderen van gezond ouder worden in de hersenen.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *