Wat doet cordyceps met je lichaam?

Cordyceps is een soort schimmel die bekend staat om zijn potentieel gunstige effecten op de gezondheid. Hier zijn enkele manieren waarop Cordyceps je lichaam kan beïnvloeden:

  1. Immuunstimulatie: Cordyceps kan het immuunsysteem stimuleren door de productie van bepaalde cytokines te bevorderen, zoals interleukine (IL)-1β, IL-2, IL-6, IL-8, IL-10, IL-12, en tumor necrose factor (TNF)-α. Het kan ook de fagocytose stimuleren van immuuncellen en de productie van stikstofoxide verhogen1.

  2. Ontstekingsremmend: Cordyceps heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het reguleren van pro-inflammatoire cytokines1.

  3. Antioxidant: Cordyceps heeft antioxidanteigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van oxidatieve stress in het lichaam1.

  4. Nierbescherming: Cordyceps cicadae, een soort Cordyceps, is aangetoond dat het nierbeschermende effecten heeft, met name bij hypertensieve nierbeschadiging. Het lijkt te werken door de regulatie van SIRT1-gemedieerde autofagie2.

  5. Andere voordelen: Cordyceps is ook in verband gebracht met andere gezondheidsvoordelen, zoals anti-kanker, anti-hyperlipidemisch, anti-diabetisch, anti-vermoeidheid, anti-veroudering, hypocholesterolemisch, hypotensief, vasorelaxatie, anti-depressief, afrodisiacum, en nierbescherming1.

 

Bronnen:

  1. Cordyceps spp.: A Review on Its Immune-Stimulatory and Other Biological Potentials 

  2. Cordyceps cicadae Ameliorates Renal Hypertensive Injury and Fibrosis Through the Regulation of SIRT1-Mediated Autophagy

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *