Wat doet ashwagandha voor vrouwen?

Het is wetenschappelijk aangetoond dat ashwaganda verschillende voordelen biedt voor vrouwen, waaronder het verbeteren van seksuele functies en het verminderen van stress.

  1. Seksuele functies: Een studie toonde aan dat ashwagandha de seksuele functie bij gezonde vrouwen kan verbeteren. De studie omvatte 50 vrouwen die ofwel een hoge concentratie ashwagandha-wortelextract (HCARE) of een placebo kregen. De resultaten toonden aan dat degenen die HCARE kregen, een significant hogere verbetering zagen in hun totale Female Sexual Function Index (FSFI) score, evenals in de domeinscores voor “opwinding”, “smering”, “orgasme”, en “tevredenheid”. Bovendien ervoeren ze een toename van het aantal succesvolle seksuele ontmoetingen1.

  2. Stressvermindering: Een andere studie onderzocht de effecten van ashwagandha en B-vitaminesuppletie op stress en angst bij vrouwen tussen de 30 en 50 jaar. De resultaten toonden aan dat de gemiddelde waargenomen stress significant afnam na de interventie. Bovendien ervoeren de deelnemers na 4 weken een toename van het gevoel van concentratie en revitalisatie2.

Hoewel deze resultaten veelbelovend zijn, is het belangrijk om te onthouden dat de effecten van ashwagandha kunnen variëren afhankelijk van de individuele gezondheidstoestand en andere factoren. Het is altijd aan te raden om met een zorgverlener te praten voordat u begint met het nemen van ashwagandha of een ander supplement.

Bronnen:

  1. Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera) Root Extract in Improving Sexual Function in Women: A Pilot Study

  2. Evaluation of Self-Reported Stress Reduction from Ashwagandha and B Vitamin Supplementation Using Ecological Momentary Assessment (EMA)

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *