Wat doet appelazijn voor je huid?

Appelazijn wordt gebruikt voor verschillende huidaandoeningen vanwege zijn antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen. Hier zijn enkele van de huidaandoeningen waarvoor het wordt gebruikt:

  1. Acne en puistjes: Appelazijn kan helpen bij het behandelen van acne door de groei van acne-veroorzakende bacteriën zoals Propionibacterium acnes te remmen12.

  2. Schimmelinfecties: Het is ook effectief tegen bepaalde soorten schimmels zoals Candida albicans, die huidinfecties kunnen veroorzaken1.

  3. Alopecia areata: Een studie heeft aangetoond dat een nano-emulsie van appelazijn en knoflookolie, geladen met minoxidil, nuttig kan zijn bij de behandeling van alopecia areata, een aandoening die haarverlies veroorzaakt3.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel appelazijn potentieel nuttig kan zijn bij de behandeling van deze aandoeningen, het altijd het beste is om een dermatoloog te raadplegen voordat u het op uw huid aanbrengt, vooral als u een gevoelige huid heeft of als de aandoening ernstig is.

Bronnen:

Footnotes

  1. Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression 2

  2. Antibacterial apple cider vinegar eradicates methicillin resistant Staphylococcus aureus and resistant Escherichia coli

  3. Preparation and Optimization of Garlic Oil/Apple Cider Vinegar Nanoemulsion Loaded with Minoxidil to Treat Alopecia

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *