Wat doet appelazijn met je nieren?

Appelazijn wordt vaak geconsumeerd vanwege de vermeende gezondheidsvoordelen, waaronder mogelijke voordelen voor de nieren. Hoewel er enige discussie is over de mate waarin appelazijn direct de niergezondheid kan beïnvloeden, zijn er enkele aspecten die het overwegen waard zijn.

Appelazijn bevat een stof genaamd quercetine, een polyfenolische flavonoïde die in veel voedingsmiddelen wordt aangetroffen, waaronder appels1. Quercetine is onderzocht vanwege zijn mogelijke gezondheidsvoordelen, waaronder zijn antioxiderende, antischimmel-, anti-kanker-, hepatoprotectieve en cytotoxische activiteiten1. Het is aangetoond dat quercetine zich ophoopt in verschillende organen, waaronder de nieren1, wat suggereert dat het een rol kan spelen bij het ondersteunen van de niergezondheid.

Daarnaast is er onderzoek dat suggereert dat de consumptie van gefermenteerde producten, zoals appelazijn, kan bijdragen aan de algehele gezondheid2. Fermentatie kan de biologische beschikbaarheid van bioactieve stoffen in voedsel verhogen, wat kan bijdragen aan de gezondheidsvoordelen2.

Het is belangrijk op te merken dat terwijl deze studies suggereren dat appelazijn potentieel gunstig kan zijn voor de niergezondheid, meer gericht onderzoek nodig is om deze bevindingen te bevestigen. Het is altijd raadzaam om een gezondheidsprofessional te raadplegen voordat u een nieuw supplement aan uw dieet toevoegt, vooral als u bestaande gezondheidsproblemen heeft.

Bronnen:

  1. The Pharmacological Activity, Biochemical Properties, and Pharmacokinetics of the Major Natural Polyphenolic Flavonoid: Quercetin 

  2. Apple Fermented Products: An Overview of Technology, Properties and Health Effects 

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *