Waarom duurt het 30 minuten voordat pre-workout werkt?

De tijd die het kost voor pre-workout supplementen om te werken, hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke ingrediënten van het supplement en je persoonlijke metabolisme. Over het algemeen wordt aangenomen dat het ongeveer 30 minuten duurt voordat pre-workout supplementen effect hebben vanwege de tijd die het lichaam nodig heeft om de ingrediënten te absorberen en te metaboliseren.

Wanneer je een pre-workout supplement inneemt, moeten de ingrediënten eerst door je spijsverteringssysteem worden opgenomen in je bloedbaan. Van daaruit kunnen ze naar je spieren en andere delen van je lichaam worden getransporteerd waar ze hun effect hebben. Dit proces van absorptie en distributie kost tijd, vandaar de aanbeveling om pre-workout supplementen ongeveer 30 minuten voor je training in te nemen.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte timing kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten van het supplement en individuele factoren zoals je metabolisme en hoe vol je maag is.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *