Kan je moe worden van pre-workout?

Het is mogelijk om na het gebruik van pre-workout supplementen een gevoel van vermoeidheid te ervaren. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren. Ten eerste kunnen de stimulerende middelen in pre-workout supplementen, zoals cafeïne, een ‘crash’ veroorzaken als hun effecten afnemen. Dit kan leiden tot gevoelens van vermoeidheid en uitputting.

Ten tweede kan de intensieve training die vaak volgt op het gebruik van pre-workout supplementen op zichzelf vermoeiend zijn. Pre-workout supplementen zijn ontworpen om je energie en uithoudingsvermogen te verhogen, waardoor je mogelijk harder en langer traint dan normaal. Dit kan leiden tot een grotere uitputting na de training.

Een studie getiteld “The Effect of a Multi-Ingredient Pre-Workout Supplement on Time to Fatigue in NCAA Division I Cross-Country Athletes” toonde aan dat een pre-workout supplement de tijd tot vermoeidheid verhoogde bij getrainde hardlopers, wat suggereert dat het supplement hen in staat stelde om langer te trainen voordat ze vermoeid raakten.

Een andere studie getiteld “The Effects of a Pre-workout Supplement on Measures of Alertness, Mood, and Lower-Extremity Power” vond dat een pre-workout supplement de alertheid en stemming verbeterde en vermoeidheid verminderde.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders reageert op supplementen, dus het is het beste om verschillende opties te proberen en te zien wat het beste voor je werkt.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *