Is moringa goed voor ontstekingen?

Ja, Moringa oleifera, ook wel bekend als de ‘wonderboom’, heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Hier zijn enkele studies die dit ondersteunen:

  1. Een systematische review en meta-analyse wees op het antidiabetische effect van polyfenolrijke plantenextracten van Gymnema montanum, Momordica charantia en Moringa oleifera. Deze plantenextracten verminderden oxidatieve stress, verlaagden insulineresistentie, verhoogden de afgifte van insuline, verminderden adipositas en hadden een modulerend effect op glycolyse en gluconeogenese. Deze effecten kunnen bijdragen aan het verminderen van ontstekingen, aangezien diabetes en ontstekingen vaak hand in hand gaan1.

  2. Een andere studie benadrukte de recente wetenschappelijke bewijzen over de voedings- en bioactieve profielen van Moringa-bladeren, hun bio-beschikbaarheid, gezondheidsvoordelen en toepassingen in verschillende voedingsproducten. De bladeren van Moringa bieden verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder anti-diabetische, antibacteriële, anti-kanker en anti-inflammatoire eigenschappen2.

  3. Een studie toonde aan dat het methanolische extract van M. oleifera-bladeren de genezing van geïnfecteerde wonden bij diabetische ratten bevorderde. Dit was geassocieerd met een toename van de activiteiten van antioxidatieve enzymen, epitheelvorming, capillaire dichtheid en collageenvorming in MRSA-geïnfecteerde diabetische ratten. Deze effecten kunnen ook bijdragen aan het verminderen van ontstekingen3.

  4. Een GC-MS-analyse van het methanolische bladextract van Moringa oleifera onthulde de aanwezigheid van 41 verbindingen, waarvan de meeste bioactief zijn en medicinale eigenschappen bezitten. Veel van deze verbindingen hebben ontstekingsremmende eigenschappen4.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel Moringa veel gezondheidsvoordelen heeft, het niet als vervanging voor medische behandeling moet worden gebruikt. 

Bronnen:

  1. Evidence from a Systematic Review and Meta-Analysis Pointing to the Antidiabetic Effect of Polyphenol-Rich Plant Extracts from Gymnema montanum, Momordica charantia and Moringa oleifera

  2. Recent Advances in Drumstick (Moringa oleifera) Leaves Bioactive Compounds: Composition, Health Benefits, Bioaccessibility, and Dietary Applications

  3. Moringa oleifera Leaf Extract Promotes Healing of Infected Wounds in Diabetic Rats: Evidence of Antimicrobial, Antioxidant and Proliferative Properties

  4. Phytochemical Screening, GCMS Profile, and In-silico properties of Bioactive Compounds in Methanolic Leaf Extracts of Moringa oleifera

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *