Is moringa goed voor cholesterol?

Ja, Moringa oleifera, kan voordelen hebben voor het cholesterolgehalte. Hier zijn enkele studies die dit ondersteunen:

  1. Eierkwaliteit en cholesterol: Een studie toonde aan dat het toevoegen van Moringa oleifera bladmeel aan het dieet van legkippen de kwaliteit van de eieren verbeterde en het cholesterolgehalte in het eigeel verminderde1.

  2. Hyperlipidemie: Een andere studie toonde aan dat Moringa bladextract effectief was in het verlagen van het totale cholesterolgehalte bij mannelijke Wistar ratten die waren geïnduceerd met streptozotocine, een stof die hyperglykemie en hyperlipidemie kan veroorzaken2.

  3. Cadmium en LDL cholesterol: Een studie toonde aan dat het toevoegen van Moringa bladextract aan het dieet van witte ratten het LDL cholesterolgehalte verlaagde3.

 

Bronnen:

  1. Dietary effect of Moringa oleifera on native laying hens’ egg quality, cholesterol and fatty-acid profile

  2. Effective Dose of Moringa Leaf Extract (Moringa oleifera Lamk.) to Descrease Total Cholesterol Levels in Streptozotocin-Induced Male Wistar Rats

  3. The Effectiveness Of Moringa Leaf Extract (Moringa oleifera) on Cadmium and LDL Cholesterol Levels in Blood as Indicators of Atherosclerosis in Cadmium (Cd) Induced White Rats (Rattus norvegicus)

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *