Is kurkuma pijnstillend?

Ja, kurkuma, en met name het actieve bestanddeel curcumine, heeft pijnstillende eigenschappen. Verschillende studies hebben aangetoond dat kurkuma kan helpen bij het verlichten van pijn bij aandoeningen zoals osteoartritis en menstruatiekrampen.

Een studie getiteld “Effect of Turmeric–Boswellia–Sesame Formulation in Menstrual Cramp Pain Associated with Primary Dysmenorrhea—A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Study” toonde aan dat een formulering van kurkuma, boswellia en sesamzaad significant beter was dan een placebo bij het verlichten van menstruatiekrampen.

Een andere studie getiteld “Clusters of Responders and Predictive Factors for Response to Supplementation with Boswellia, Turmeric, and Red Algae Extracts in Painful Knee Osteoarthritis: A Prospective Observational Study” toonde aan dat een supplement met boswellia, kurkuma en rode algenextracten pijnverlichting kon bieden bij pijnlijke knie-osteoartritis.

Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van kurkuma bij pijnverlichting kan variëren tussen individuen en afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de specifieke dosering en de individuele reactie van het lichaam.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *