Is ashwagandha goed voor spieren?

Ashwagandha, een krachtig kruid in de Ayurvedische geneeskunde, staat bekend om zijn veelzijdige gezondheidsvoordelen, waaronder het potentieel om spiergroei te bevorderen.

Een studie heeft aangetoond dat een supplement met Ashwagandha kan bijdragen aan spiergroei bij gezonde vrijwilligers die regelmatig naar de sportschool gaan[1]. Dit suggereert dat Ashwagandha een nuttige aanvulling kan zijn voor mensen die hun spiermassa willen vergroten.

Daarnaast is er onderzoek dat aantoont dat leucine, een essentieel aminozuur, de spiergroei en eiwitafzetting kan verbeteren[2]. Hoewel deze studie niet specifiek over Ashwagandha gaat, is het belangrijk om te vermelden omdat Ashwagandha ook aminozuren bevat, waaronder leucine. Dit suggereert dat Ashwagandha mogelijk kan bijdragen aan spiergroei en eiwitopbouw door de aanwezigheid van deze aminozuren.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat hoewel deze studies veelbelovend zijn, er meer onderzoek nodig is om de effecten van Ashwagandha op spiergroei volledig te begrijpen. 

Bronnen:

[1] “Pharmaceutical (Nutraceutical) Development, Quality Control Assessment and Comparative Evaluation of Efficacy of a Polyherbal Compound for Muscle Gain in Gym Going Healthy Volunteers: A Study Protocol” Link

[2] “Leucine Improved Growth Performance, Muscle Growth, and Muscle Protein Deposition Through AKT/TOR and AKT/FOXO3a Signaling Pathways in Hybrid Catfish Pelteobagrus vachelli × Leiocassis longirostris” Link

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *