Hoeveel kurkuma mag je per dag gebruiken?

De aanbevolen dagelijkse dosering van kurkuma kan variëren afhankelijk van het specifieke product en het beoogde gebruik. Over het algemeen wordt gesuggereerd dat volwassenen tot 2000-2500mg kurkuma per dag kunnen consumeren, verdeeld over meerdere doses. Het is belangrijk om te weten dat de actieve component van kurkuma, curcumine, slechts ongeveer 3% van het gewicht van kurkuma uitmaakt, dus een hogere dosis kurkuma kan nodig zijn om therapeutische niveaus van curcumine te bereiken.

Een studie getiteld “Antihypertensive activity and acute toxicity of turmeric (Curcuma longa L.) in L-NAME-induced hypertension animals” toonde aan dat kurkuma-extract bij doses van 50, 100, en 200 mg/kg en de fracties ervan significant de gemiddelde arteriële bloeddruk verlaagden. Acute toediening van kurkuma-extracten tot een dosis van 5000 mg/kg bij proefdieren toonde geen sterfte aan.

Een andere studie getiteld “Administering Fixed Oral Doses of Curcumin to Rats through Voluntary Consumption.” meldde dat ratten dagelijks een dosis van ongeveer 200 mg/kg curcumine kregen toegediend via vrijwillige consumptie van pindakaas, wat suggereert dat deze dosis goed werd verdragen.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *