Hoe snel voel je ashwagandha?

Een van de meest gestelde vragen over dit kruid is hoe snel het werkt. Hoewel de exacte tijd kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de dosering en het individuele lichaam, suggereren sommige studies dat de effecten van ashwagandha vrij snel kunnen worden gevoeld.

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift “Preventive Nutrition and Food Science” onderzocht de effecten van ashwagandha-extract op slaap bij muizen. De onderzoekers ontdekten dat ashwagandha-extract de tijd tot het begin van de slaap aanzienlijk verkortte en de totale slaapduur verhoogde. Bij een dosis van 50 mg/kg lichaamsgewicht werd een afname van 34% in de tijd tot het begin van de slaap en een toename van 47% in de slaapduur waargenomen. Deze resultaten suggereren dat de effecten van ashwagandha op slaap vrij snel kunnen optreden, mogelijk binnen 30 minuten na inname 1.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze resultaten veelbelovend zijn, ze zijn gebaseerd op dierstudies. Meer onderzoek, met name bij mensen, is nodig om een beter begrip te krijgen van hoe snel ashwagandha werkt. Het is ook aan te raden om een zorgverlener te raadplegen voordat u begint met het nemen van ashwagandha of een ander kruidensupplement.

Bronnen: 

  1. Hydroalcoholic Extract of Ashwagandha Improves Sleep by Modulating GABA/Histamine Receptors and EEG Slow-Wave Pattern in In Vitro – In Vivo Experimental Models

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *