Hoe lang moet je multivitamine gebruiken?

De duur van het gebruik van multivitaminen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het specifieke supplement dat je neemt, je huidige gezondheidstoestand en je dieet. Over het algemeen wordt aangeraden om multivitaminen dagelijks in te nemen als onderdeel van een gezonde levensstijl. Het is belangrijk om te onthouden dat multivitaminen bedoeld zijn om een gezond dieet aan te vullen, niet om het te vervangen1.

Er zijn geen strikte richtlijnen over hoe lang je multivitaminen moet gebruiken. Sommige mensen kiezen ervoor om ze dagelijks te nemen voor een langere periode, terwijl anderen ze alleen nemen tijdens bepaalde perioden waarin ze het gevoel hebben dat ze extra voedingsondersteuning nodig hebben, zoals tijdens de wintermaanden of tijdens stressvolle tijden1.

Het is altijd het beste om eerst met een arts of diëtist te praten voordat je begint met het nemen van nieuwe supplementen. Zij kunnen je helpen bepalen welke supplementen het beste zijn voor jouw specifieke behoeften en hoe lang je ze moet nemen1.

Bronnen:

Footnotes

  1. Hanney, S., Castle-Clarke, S., Grant, J., Guthrie, S., Henshall, C., Mestre-Ferrandiz, J., Pistollato, M., Pollitt, A., Sussex, J., & Wooding, S. (2015). How long does biomedical research take? Studying the time taken between biomedical and health research and its translation into products, policy, and practice. Health Research Policy and Systems, 13(1). DOI: 10.1186/1478-4505-13-1 2 3

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *