Hoe kan Fadogia Agrestis worden gecombineerd met andere kruiden of supplementen?

Fadogia Agrestis kan potentieel worden gecombineerd met andere kruiden of supplementen, hoewel er momenteel beperkt onderzoek is naar specifieke combinaties. Het is belangrijk om te weten dat Fadogia Agrestis van nature een aantal bioactieve stoffen bevat, waaronder ursane-type triterpenoïde glycosiden, benzofenon glycosiden en iridoïde glucosiden1. Deze stoffen kunnen interacties hebben met andere stoffen in kruiden of supplementen.

Fadogia Agrestis wordt soms gecombineerd met andere kruiden of supplementen om de effectiviteit te verhogen. Een populaire combinatie is Fadogia Agrestis en Tongkat Ali (Eurycoma longifolia), een kruid dat traditioneel wordt gebruikt in Zuidoost-Azië om het libido te verhogen en de seksuele prestaties te verbeteren.

Beide kruiden worden vaak gebruikt in natuurlijke testosteronboosters vanwege hun vermeende vermogen om de testosteronproductie te verhogen. Fadogia Agrestis wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt vanwege zijn afrodiserende eigenschappen, terwijl Tongkat Ali wordt geprezen om zijn vermogen om de testosteronspiegels te verhogen en de seksuele gezondheid en prestaties te verbeteren.

In een studie werd Fadogia Agrestis bijvoorbeeld samen met Gardenia erubescens gebruikt om hun gezamenlijke antioxidatieve en antiplasmodiale activiteiten te evalueren2. Beide planten bevatten polyfenolen en toonden een zekere mate van antioxidatieve activiteit. De onderzoekers concludeerden dat de resultaten het traditionele gebruik van deze planten voor de behandeling van malaria in Burkina Faso zouden kunnen rechtvaardigen.

 

Bronnen:

  1. Glycosides of ursane-type triterpenoid, benzophenone, and iridoid from Vangueria agrestis (Fadogia agrestis) and their anti-infective activities

  2. Antioxidant and Antiplasmodial Activities of Extracts from Gardenia erubescens Stapf et Hutch. and Fadogia agrestis Schweinf. ex Hiern. (Rubiaceae)

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *