Heeft kurkuma invloed op bloeddruk?

Ja, er is enig bewijs dat suggereert dat kurkuma een effect kan hebben op de bloeddruk. Het actieve bestanddeel van kurkuma, curcumine, heeft ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen die kunnen bijdragen aan de gezondheid van het hart en de bloeddruk kunnen beïnvloeden.

Een studie getiteld “Effect of Turmeric Supplementation on Blood Pressure and Serum Levels of Sirtuin 1 and Adiponectin in Patients with Nonalcoholic Fatty Liver Disease: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Trial” toonde aan dat de systolische bloeddruk significant lager was na 12 weken interventie met kurkuma bij patiënten met niet-alcoholische leververvetting.

Een andere studie getiteld “The Effect of Provision Decoged Leaves of Moringa, Red Ginger, Turmeric, Red Meniran, Cinnamon, and Sambiloto Towards Reduction of Blood Pressure in The Region Long Kali District, Paser Regency” meldde een positieve verandering in zowel systolische als diastolische bloeddruk na het consumeren van een soep die kurkuma bevatte.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze studies suggereren dat kurkuma een effect kan hebben op de bloeddruk, meer onderzoek nodig is om deze bevindingen te bevestigen en de optimale dosering en toedieningsmethode te bepalen.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *